Tigrul maltez
Tigrul albastru poate fi întâlnit în Provincia chineză Fujian, fiind caracterizat de blana albastră, cu dungi întunecate. Tigrii maltezi sunt o subspecie a tigrului din China de Sud, care este în mare pericol de dispariţie.
În prezent, nu există niciun tigru albastru în grădini zoologice. În 1964, un pui de tigru albastru s-a născut la Grădina Zoologică din Oklahoma, dar a murit după câteva luni.
Tigrul auriu
O gene recesivă a dus la apariţia tigrilor aurii. În întreaga lume există doar 30 de astfel de tigri, însă mulţi alţi tigri sunt simpli purtători ai genei, putând da naştere oricând unor tigri aurii.
În 1983, s-a născut primul tigru auriu în captivitate. Puiul s-a născut din tigri bengalezi.
Râsul iberic
Râsul iberic este o specie pe cale de dispariție originară din Peninsula Iberică în sudul Europei.Este cea mai amenințată specie de pisică și carnivorul cel mai amenințat din Europa.
În cele mai multe privințe, râsul iberic seamănă cu alte specii de râs, cu o coadă scurtă, urechile cu smocuri și un guler de blană sub bărbie.
Tigrul amur
Cu toate că în trecut popula Asia centrală și vestică și estul Rusiei, acum are un teritoriu de răspândire limitat: regiunea Amur-Ussuri în estul Siberiei, unde acum este protejat. Este cel mai mare dintre cele opt subspecii de tigru și cea mai mare felină în viață. Un studiu genetic din anul 2009 arată că tigrii siberieni sunt aproape identici cu Tigrul Caspian, acum o populație dispărută din vest despre care se credea că sunt o subspecie distinctă.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cele-mai-rare-feline-din-lume-superbul-leu-alb-soarta-trista-in-jungla_985100.html#ixzz2k4qZbIUN
Follow us: @realitatea on Twitter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu